Arxiu

Donació de 300.000 euros ‘Pels valents’

Representants de les policies locals de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Santa Susanna, també l’alcalde de Caldes de Malavella Salvador Balliu, es van desplaçar fins a lhospital Sant Joan de Déu per fer entrega dun xec de 300.000€ (fins ara se n’havien entregat 200.000 i ara ja se’n sumen 100.000 més).

Aquests diners, que en un principi servien per fer realitat l’edifici del SJD Pediatric Cancer Center, ara serviran per a la investigació del càncer infantil, perquè l’edifici ja està en un estat avançat de construcció. 

En la visita, que ha estat dirigida per la responsable de captació de fons de l’Hospital Gloria Garcia, s’han pogut veure imatges de com avancen les obres i s’ha explicat als assistents cap a on es destinen els diners per la investigació. 

En la visita també hi havia Marta Teresa Pons: sub-directora general de Coordinació de la Policia de Catalunya; i el responsable de la policia local de Cambrils (el divendres les Policies Locals de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Santa Susanna reben una distinció en aquesta localitat per la iniciativa solidària); i de la policia local de Dénia, a Alacant, que acaba de sumar-se al projecte recentment. 

En la visita també s’han pogut veure imatges dels nous quiròfans, que es preveu que es puguin inaugurar properament. Els nous quiròfans són una infraestructura estretament vinculada al futur SJD Pediàtric Cancer Center, donat que la cirurgia complexe és un procediment habitual en el tractament del càncer infantil.

 

CART-19

Aquests nous fons aconseguits gràcies a la iniciativa dels escuts solidaris es destinaran a seguir avançant en el desenvolupament de la teràpia CART-19 per la leucèmia infantil. Aquesta és una teràpia que capacita el sistema immunitari del mateix pacient perquè pugui reconèixer, atacar i destruir les cèl·lules canceroses de forma dirigida. Consisteix en realitzar una extracció de sang al pacient per obtenir limfòcits T, un tipus de cèl·lules del seu sistema immunitari. Aquests són modificats al laboratori genèticament i després es tornen al pacient.

Fins ara ja s’han donat molts casos d’èxit, però és un tractament molt car. L’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Clinic, están treballant conjuntament per poder disposar de nous CARTs que permetin oferir més opcions de tractament a tots els pacients que ho necessitin.

 

SJD Pediatric Cancer Center

El 18 d’octubre va fer just un any que es va col·locar la primera pedra del nou hospital especialitzat.

Aquest centre permetria acollir 400 casos nous de càncer infantil a l’any a més de dedicar-se a la investigació de la malaltia. Aquest nou hospital comptarà amb els darrers avanços tecnològics i els millors professionals i es convertiria en un dels millors centres a nivell mundial en el tractament del càncer infantil.

Per poder oferir un bon servei als casos que actualment tracta lHospital Sant Joan de Déu, també s’estan renovant els quiròfans. La reforma contempla fer 10 quiròfans nous, un dels quals estarà especialitzat en neurocirurgia per poder fer front als casos de càncer cerebral (aquest tipus de càncer és el segon tipus més habitual en infants). 

Construir aquest centre val 30 milions d’euros, i ja s’han aconseguit tots els diners. De fet les obres estan en ple funcionament i sespera poder inaugurar el nou hospital a finals del 2020. 

 

En la trobada també s’ha pogut celebrar que l’Hospital Sant Joan de Déu organitzarà la propera edició del SIOP que Barcelona acollirà al 2022. 

Aquest és el congrés d’oncologia infantil més gran del món on hi participen més de 3000 professionals de la oncologia infantil. 

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/