Arxiu

Docus a la fresca arriba a la vuitena edició

Docus a la fresca està organitzat per l’Associació Cultural La Focal amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i diverses empreses i productores. Després de cada projecció s’obre un debat que compta amb convidats relacionats tant amb la temàtica com amb la pel·lícula visionada, la qual cosa contribueix a conferir-li un ingredient afegit d’interès, tal com ja ha quedat demostrat al llarg de les set anteriors edicions. Les entitats col·laboradores disposen d’una parada informativa que es pot visitar des de les set de la tarda. Les projeccions comencen a les deu de la nit.

Valentí Hinarejos, portaveu de l’organització, explica que vuit anys després, els objectius són els que hi havia a la primera edició, “són treballs de cinema compromesos. Donen una altra visió de temes que ens afecten a tots.”

Docus a la fresca comença aquest divendres 4 d’agost tractant el tema del “bullyng”. Segons dades d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, prop d’un 4% dels alumnes catalans de secundària consideren que han patit episodis greus de bullying. Un treball periodístic TV3 explica les dues vessants: com ho viuen i intenten superar-ho les víctimes, però també què motiva als agressors a fer-li la vida impossible als seus companys de classe. El mateix dia també projectarà ‘Crònica d’un accident’, un curt de Pol Borell Falcó.

Altres temes

L’11 d’agost es projectarà All Governments Lie, dirigida l’any 2016 pel canadenc Alfred Peabody. El títol –Tots els Governs menteixen- ja és un clar indicatiu de què tracta aquest documental produït per Oliver Stone. Els protagonistes són una nova fornada de periodistes d’investigació i mitjans independents dels Estats Units que recuperen el llegat de veteranes i llegendàries plomes dels anys 60 per defensar el dret dels ciutadans a accedir a una informació lliure d’interferències, contrastada i honesta. L’entitat participant en aquesta vetllada serà Amnistia Internacional.

La següent sessió del 18 d’agost oferirà el treball Empatia, que intenta aproximar-se a una forma de vida més responsable pel que fa als animals, utilitzant un llenguatge que barreja ficció, estil publicitari i documental. Precisament la genialitat del documental de factoria espanyola, dirigit l’any 2017 per Ed Antoja, és que el tema del respecte animal l’explica un escèptic, recolzat amb l’experiència de cinc persones i en les opinions de diversos experts.

Per últim, la darrera nit dels Docus a la Fresca del 25 d’agost ofereix el treball Papil·loma, les dones hem de decidir. Dirigit per Frederic Pahisa, planteja diversos interrogants sobre el fet que s’estiguin vacunant a les nenes d’una malaltia -el càncer de coll d’úter-, que afecta les dones adultes. En aquest sentit, pregunta obertament si hi ha una veritable evidència d’efectivitat de la vacuna o només són conjectures.

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/