Arxiu

Diversos ajuntaments debaten com incorporar elements de seguretat en el disseny urbanístic

Més presència policial als carrers o protegir accessos a zones concorregudes amb elements com tanques de formigó o jardineres. Són algunes de les mesures que han posat en marxa municipis turístics de Catalunya per protegir-se d’eventuals atemptats. Alguns d’ells ja van prendre mesures de seguretat arran d’atemptats com el de Niça, però altres les han reforçat després de l’atac a les Rambles de Barcelona i al passeig marítim de Cambrils d’aquest agost. Mentre algunes localitats només preveuen accions en esdeveniments puntuals, altres ja han obert el debat de quins canvis caldrà plantejar en l’urbanisme del nou espai públic de les ciutats per incorporar aquests elements.


Calella es replanteja l’urbanisme “amable”

Calella va ser un dels municipis que l’endemà mateix dels atemptats ja va adoptar mesures per protegir els carrers més concorreguts del centre, reforçant el patrullatge de la Policia Local i instal·lant blocs de formigó a la zona de vianants de la Riera Capaspre i també als accessos oberts del carrer Església. D’altra banda, la resta de l’entramat del casc urbà ja comptava prèviament amb altre tipus d’impediments, com pilones, jardineres o papereres per barrar el pas de vehicles.

El regidor de Seguretat i Mobilitat de Calella, Albert Torrent, assegura que si bé fins ara l’urbanisme es pensava des de la “supressió total de barreres” per fer-lo més senzill i amable, els atemptats de Barcelona representaran un canvi de paradigma.

 

A Lloret de Mar, mesures per reforçar la percepció de seguretat

A Lloret de Mar també han instal·lat aquestes tanques de formigó, a banda de jardineres de ferro que se sumen al control electrònic de les pilones d’accés al casc antic del municipi. De moment, les tanques hi seran fins al 30 de setembre i després serà la comissió de seguretat municipal qui decidirà si les mantenen a més llarg termini i de quina manera. Tot i que la decisió no està presa, el cap de la Policia Local, Joaquim Martín, recorda que “són elements extraordinaris i invasius” que van lligats a la “percepció de seguretat”.

Al municipi, de fet, les tanques ja les havien fet servir prèviament en esdeveniments multitudinaris, com per exemple el carnaval. A més hi ha dispositius permanents, segons explica el mateix Martín.

Altres poblacions turístiques, com Roses (Alt Empordà), després dels atemptats van reforçar el nombre de patrulles als punts febles i actualment estan elaborant un estudi per detectar on cal posar pilones. De moment, ja han previst encarregar-ne més i també fan servir cubs de ciment a l’entrada del mercat ambulant.

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/