Dia Internacional contra la Homofòbia i la Transfòbia

El Dia Internacional commemora una efemèride molt destacada, i que costa de creure que faci relativament poc temps que es va aconseguir: el 17 de maig de l’any 1990 va ser quan l’Organització Mundial de la Salut, l’OMS, va eliminar l’homosexualitat del llistat de malalties mentals. D’aquesta manera, l’objectiu de la celebració d’aquesta jornada és coordinar accions per denunciar la discriminació que encara pateixen avui dia les persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transexuals, així com fer avançar els seus drets arreu del món.

El Dia Internacional contra la Homofòbia  i la Transfòbia es va posar en marxa l’any 2004, i es va instaurar un any més tard per primera vegada l’any 2005. Actualment, tot i estar en ple segle XXI, més de 70 països encara criminalitzen la homosexualitat i la condemnen amb penes de presó. Almenys cinc d’aquests països mantenen la pena de mort per aquests casos

 

L’Ajuntament de Blanes s’ha sumat a aquesta reivindicació penjant als balcons de la façana principal del consistori les dues banderes identificatives (imatge)

 

Categories: Societat.