Detecten tres nenes d’entre 7 i 14 anys residents a comarques de Girona a qui han practicat l’ablació

Els Mossos d’Esquadra han enviat al jutjat tres casos de nenes residents a la comarca del Gironès a qui han fet l’ablació. Tenen entre 7 i 14 anys, pertanyen a famílies d’ètnia subsahariana i dues de les menors són germanes. En tots els casos, qui ha donat l’alerta a la policia han estat els seus pediatres. A més, al llarg del 2016 s’han detectat dues nenes que viuen a la demarcació i que corrien risc evident de patir una ablació si marxaven als països d’origen. De fet, en un dels casos el jutjat ha prohibit als pares endur-se’n la petita a l’Àfrica.

La sotsinspectora dels Mossos Rosa Negre admet que el protocol específic per lluitar contra la mutilació genital femenina “és efectiu”, i la prova són els casos que es poden agafar a temps. “Malauradament, però, que se’n continuïn detectant vol dir que encara s’està lluny de l’objectiu final”

Negra, recorda que la Sanitat pública pot ajudar a les noies que han patit la mutilació.
En aquests casos, el Codi Penal és categòric. La llei castiga l’ablació amb penes d’entre 6 i 12 anys de presó. I no només persegueix aquelles mutilacions genitals que es puguin fer en territori estatal, sinó també les que es porten a terme aprofitant un viatge a l’Àfrica.

 

Categories: Societat.