Cuida Santa Susanna, la nova campanya de l’Ajuntament per mantenir les platges netes

L’Ajuntament de Santa Susanna –amb el suport de la Diputació– ha iniciat una campanya de sensibilització entre els turistes i els residents del poble per mantenir les platges netes. L’acció es va decidir al Consell Sectorial de Turisme i té com a objectiu protegir les platges de Santa Susanna que són unes de les més apreciades de la costa de Barcelona. A més, treballar per mantenir el litoral de Santa Susanna net de plàstics, vidres, bosses, etc., és una manera de contribuir a salvaguardar la sostenibilitat del Mediterrani.

La campanya consisteix en un seguit d’anuncis verticals, que es distribueixen pel poble, on es demana que no es deixin plàstics a la platja i es fa pedagogia del material que s’ha de llançar a cada contenidor. A la platja ja estan situats els plafons de la campanya a més de la informació de què disposen els punts de socorrisme de les mateixes. A més, es disposa de suports per posar una bossa de plàstic dins i així potenciar la recollida de la brossa que es generi a la platja.

El mar Mediterrani rep cada any més de mig milió de tones de residus plàstics, segons un estudi del Fons Mundial per a la Natura. És com si cada minut s’hi llencessin l’equivalent a 33.800 ampolles de plàstic. La costa de Barcelona és la segona àrea on hi ha més contaminació de restes d’aquests materials abandonats. A la costa de Barcelona, l’estudi calcula que s’hi acumulen 26 quilos de plàstics abandonats per quilòmetre.

 

Categories: Medi ambient.