Arxiu

Concentracions en defensa de la democràcia arreu del país

S’han fet aquest dimecres a les vuit del vespre a les portes dels ajuntaments.

Blanes, Lloret de Mar, Santa Susanna, Arbúcies, Calella, en són només un exemple. També n’hi ha hagut a València i Palma.

Responent a una convocatòria que s’ha estès a la ciutadania principalment a través de les xarxes socials, WhatsApp i el mètode més tradicional de tots, el boca-orella, més de 1.500 persones s’han mobilitzat a Blanes. L’objectiu, tal com s’explicitava al missatge compartit i reenviat, ha estat donar suport a les institucions catalanes i en defensa de la democràcia.

Es tractava que tots aquells i aquelles que no poguessin anar ala concentració de Barcelona ho fessin a Blanes, a la seva població. El missatge de la convocatòria estava encapçalat pels símbols internacionals d’ajuda, SOS, així com per de la privació de la llibertat d’expressió, una franja roja sobre una boca. La concentració s’ha fet al punt de les vuit del vespre al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial.

Entre els centenars de persones que han participat, on hi havia gent de totes les edats, també s’hi comptaven regidors i regidores de diversos partits polítics, entre ells els que donen suport al Referèndum de l’1 d’Octubre: PDeCAT, ERC i CUP. En solidaritat amb la situació d’excepció i d’excepcionalitat que s’estan vivint aquests dies -i aquest dimecres en especial-, també han participat en la concentració regidors i regidores d’ICV-EUiA i Batega per Blanes.

Escoltar Joaquim Torrecillas (PEDeCAT), Àngel Canosa (ERC) i Joan Rota (CUP):

Lectura del Manifest ‘Catalunya en estat de setge’

Com a cloenda de la concentració, dues portaveus de l’Assemblea Nacional Catalana de Blanes, Mireia Maeso i Rosa Riba, han llegit el manifest reivindicatiu Catalunya en estat de setge, redactat per l’ACM, l’Associació Catalana de Municipis, i l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència. La lectura l’han fet a l’entrada de l’Ajuntament de Blanes, escortades per diversos regidors i regidores que donen suport al Referèndum, entre ells l’alcalde accidental de Blanes, Quim Torrecillas.

Finalment, s’ha emplaçat a tos els assistents a l’acte lúdic, festiu i reivindicatiu que tindrà lloc dissabte vinent al Passeig de Mar, amb una marxa, jocs infantils, un col·loqui, un vermut, una botifarrada per sopar i un concert amb el conegut grup Dijous Paella. L’activitat està organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana de Blanes i la Taula de Forces Polítiques i Socials de Blanes i, entre d’altres convidats, es comptarà amb la presència del diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach.

 

Foto Aj. Blanes

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/