Arxiu

Comença el curs escolar 2016-17

El curs escolar comença a les comarques gironines amb 314 mòduls prefabricats repartits en 107 centres.

 

Una xifra que el departament ha explicat que pretén rebaixar en els propers anys i per això té en cartera un seguit d’actuacions per rebaixar el nombre de barracons de les escoles i instituts de les comarques de Girona. El director dels serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, ha dit que “la voluntat i el compromís del departament és de treballar en diverses obres prioritàries” per rebaixar el nombre de barracons.

Actualment, 175 dels mòduls es concentren en 28 centres que estan formats només per barracons i la resta es reparteixen en 79 centres que part de l’escola o institut està format per barracons.

CCOO qualifica “d’escàndol” el nombre de mòduls prefabricats que hi ha als centres educatius de les comarques de Girona.

Recorden que la demarcació acumula prop del 30% de barracons de Catalunya i acusa el departament de falta de previsió.

 

 

Blanes comença el curs amb 5.362 alumnes

 

3.554 nois i noies en educació primària i 1.808 en educació secundària.

En relació a l’anterior curs escolar, si parlem d’infraestructures la principal novetat són les obres de millora que s’estan acabant de fer a l’Escola Quatre Vents, i que es preveuen tenir enllestides abans de Nadal. Es tracta de la construcció d’un edifici annex on s’hi ubicarà un ascensor, així com l’ampliació dels serveis adaptats. L’obra, amb un cost de 100.000 euros, ha anat a càrrec d’Ensenyament de la Generalitat.

 

 

Obres a Calella i Pineda

 

Calella i Pineda treballen per tenir novetats en un futur. La Fàbrica Llobet-Guri s’està remodelant per poder acollir l’Escola Salicrú, un centre de 40 anys amb unes instal·lacions obsoletes. La regidora Núria Parella, explica que les obres de la Fàbrica Llobet són complexes perquè han de conviure amb moltes entitats i activitats.

A Pineda, s’està fent l’edifici del tercer institut. Els alumnes d’aquest institut fa anys que estudien en unes instal·lacions de la plaça Orient.

 

 Mataró torna a tenir alumnes en barracons una dècada després

 

Aquest nou curs n’hi ha als instituts Satorras i Thos i Codina per manca de places.

En els pròxims tres anys es preveu que es creïn cinc nous grups que, afegits als dos que aquest curs començaran en barracons, seran set en total per encabir en nous edificis que, ara per ara, no estan planificats. Des de l’Ajuntament s’aposta pel model de l’institut-escola com a solució de futur.

 

Els editors animen el Govern a recuperar les ajudes a la compra de llibres de text per incentivar el sector

 

Tot i que encara no hi ha una recuperació clara del sector, els editors de llibres de text comencen a veure sortida a la crisi econòmica. Els darrers anys han registrat petites millores en la facturació però factors com la socialització dels llibres, cada vegada més freqüent, els ha influenciat i han hagut de buscar altres sortides com el llibre digital. Per això, el sector anima el Govern a recuperar les ajudes per a la compra de llibres de text a les famílies amb més dificultats, que incentivaria les vendes, segons explica Antonio Garriga, president de la sectorial del llibre de text del Gremi d’editors.

 

Els llibreters també han començat a recuperar les vendes i aposten per tornar al preu únic perquè creuen que la liberalització ha influenciat a l’alça.

 

 

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/