Clam multitudinari a Barcelona per la llibertat dels presos i els “exiliats”

 

El color groc ha tenyit el recorregut de la manifestació, l’avinguda Paral·lel de Barcelona i la plaça Espanya, sota el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!’.

Els organitzadors van reclamar que es conctitueixi un nou Govern,  que quedin en llibertat els empresonats i puguin tornar els exiliats.

Part dels manifestants han arribat a Barcelona en algun dels més de 900 autobusos que han sortit aquest diumenge matí d’arreu de Catalunya. La marxa ha coincidit amb els sis mesos de l’empresonament del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i de l’expresident de l’ANC i diputat de JxCat, Jordi Sànchez.

El grup impulsor de l’Espai Democràcia i Convivència està format per: l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT.

A la manifestació hi han participat representants de JxCat, PDeCAT, ERC, Catalunya en Comú, Demòcrates de Catalunya i la CUP.

Categories: Política.