Arxiu

Clam a favor de la unitat estratègica

Òmnium Cultural i l’ANC reclamen “no cedir al xantatge” de l’Estat i construir una “resposta democràtica” a la sentència de l’1-O. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha advertit des de plaça Espanya de Barcelona aquest 11-S que la sentència buscarà “venjança i escarni” i ha reivindicat als partits polítics i les administracions “sentit d’estat” i no perdre’s en “batalles estèrils”. “Construïm la resposta democràtica […] Ho devem als presos i exiliats però sobretot ens ho devem a tots nosaltres”, ha afirmat. Per la seva banda, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha demanat “no cedir al xantatge” de l’Estat i ha avisat que no faran “marxa enrere”.

Participació

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat en al voltant de 600.000 les persones que han participat aquesta Diada en la manifestació convocada per l’ANC. Aquesta és la segona xifra més baixa de les estimades pel cos policial barceloní en una mobilització impulsada per l’entitat en un Onze de Setembre. La xifra més baixa va ser la de l’any 2016, quan l’entitat va plantejar mobilitzacions descentralitzades en diferents ciutats i la Guàrdia Urbana va estimar en 540.000 persones els participants a la capital catalana. Els dos últims anys, el cos policial va xifrar les mobilitzacions en al voltant d’un milió de persones. La de la Guàrdia Urbana és l’única xifra oficial que es fa pública, ja que des de l’any passat la delegació del govern espanyol va decidir no fer la seva estimació.

Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat d'”èxit immens” la manifestació independentista d’aquesta Diada de l’11 de setembre i ha assegurat que marca la fi d’una etapa. “Avui es tanca una etapa i es comença a respondre ja les sentències posant l’objectiu d’independència al centre de l’acció política”, ha afirmat en una atenció als mitjans a la confluència de la plaça d’Espanya de Barcelona amb l’avinguda del Paral·lel, epicentre de la mobilització convocada per l’ANC i Òmnium. Ho ha dit en referència al judici sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 que s’ha celebrat al Tribunal Suprem. Torra ha recordat que el lema de la protesta és ‘Objectiu: independència’ i ha afegit: “És això el que farem”. També ha carregat contra els “pronòstics interessats que no volien que avui fos un èxit” i ha insistit a destacar el caràcter massiu de la manifestació: “El poble de Catalunya mai falla”.

Roger Torrent

El president del Parlament, Roger Torrent, ha fet una primera valoració de la manifestació de l’ANC, en la que ha participat, admetent que la mobilització és “un clam al carrer per la independència, i un clam evident perquè els polítics siguin capaços d’explicar millor els acords i treballar l’agenda política per afrontar el cicle que s’obre amb la sentència”. “Hem de treballar per oferir i saber explicar les passos del nou cicle polític per treballar de manera comuna i conjunta”, ha afegit en unes declaracions breus a TV3. Per a Torrent, la classe política sobiranista haurà “d’estar a l’alçada del moment històric” després de la sentència de l’1-O. “Haurem de donar, institucions i ciutadania mobilitzada, una resposta que ens aproximi al 3 d’octubre, perquè és la més potent que podem donar”, ha sentenciat.

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/