Cinturó, cadiretes i casc, objectiu de la primera campanya de trànsit del 2020

Del 13 al 19 de gener, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya policial preventiva d’ús de sistemes de seguretat passiva. Aquesta estratègia operativa per controlar l’ús de cinturó (tant per part del conductor com de l’acompanyant i dels ocupants dels seients posteriors), del casc i dels sistemes de retenció infantil (SRI) a les carreteres i carrers de Catalunya pretén reduir les víctimes d’accidents de trànsit i recordar la importància d’emprar aquests dispositius i de fer-ho correctament.

 

Els resultats de les anteriors campanyes policials de seguretat passiva palesen la importància de donar continuïtat a aquestes accions preventives. En les dues campanyes de l’any passat de controls intensius d’ús dels dispositius de seguretat passiva (del 7 al 13 de gener i del 30 de setembre al 6 d’octubre), els Mossos d’Esquadra i Policies Locals van imposar un total de 2.916 denúncies (vegeu quadre), de les quals el 90% correspon al cinturó de seguretat (2.638 sancions).

 

Campanya control dispositius seguretat passiva

Any 2019

Denúncies ús cinturó* 2.638
Denúncies no ús o ús incorrecte SRI* 111
Denúncies ús del casc* 167
Total 2.916

* No utilitzar aquests sistemes de seguretat passiva o utilitzar-los inadequadament impliquen una sanció econòmica de 200,00 € i la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir.

 

Categories: Trànsit.