Arxiu

Carme Forcadell rep l’escriptora blanenca Alba Saskia

 

La presidenta i la jove escriptora, que als 25 anys va aconseguir que la seva primera novel·la fos una de les 10 finalistes del Premi Planeta 2016, han compartit durant prop de mitja hora un intercanvi d’impressions molt especial. No tan sols per la singular aventura que significa haver aconseguit aquesta fita literària, sinó sobretot per l’exemplar trajectòria de superació personal de l’Alba.

Malgrat la seva jovenesa, ja porta molts anys lluitant contra una estranya malaltia degenerativa, la síndrome Brown Vialetto Van Laere, de la qual tan sols es coneixen dos casos diagnosticats a l’Estat espanyol: ella i una nena de Tenerife. Una mostra de la seva gran fortalesa i empenta, així com del seu caràcter decidit a superar qualsevol adversitat, és que Alba Saskia presideix la Fundació Hope -el seu pseudònim que du tatuat a l’avantbraç-, que lluita contra aquesta síndrome.

Carme Forcadell s’ha interessat per saber més detalls sobre l’experiència vital de la seva jove convidada, a qui ha desitjat molta sort i empenta per continuar lluitant per aconseguir que els seus somnis es facin realitat. En aquest sentit, Alba Saskia li ha confiat els seus més immediats plans de futur, que passen entre d’altres per començar un curs de guionatge cinematogràfic el proper mes d’octubre.

La presidenta del Parlament de Catalunya ha trobat especialment interessant les xerrades que periòdicament protagonitza la jove blanenca amb escolars. No tan sols per parlar-los sobre l’aventura que li ha significat haver estar finalista del premi de literatura més conegut arreu de l’Estat espanyol sinó, sobretot, la seva experiència vital que els nens i nenes segueixen encara amb més interès, adquirint un tipus de coneixements encara més valuosos.

D’altra banda, Alba Saskia també té previst participar properament en la nova aventura televisiva de la periodista blanenca Fina Brunet, que s’ha incorporat en la nova temporada al Quèquicom de TV3. Un programa sobre ciència, natura, salut i tecnologia que pretén despertar la curiositat cap a la ciència com una manera d’interpretar la realitat i com analitzar-la.

Durant la trobada, que ha tingut lloc al despatx d’audiències de la cambra catalana, Alba Saskia ha obsequiat la presidenta del Parlament de Catalunya amb un exemplar signat del seu llibre, ‘Con un par de alas’. Es tracta d’una història de superació personal i, tot i que en cap cas és autobiogràfica, el seu parell d’ales simbolitzen les ganes que té l’autora de mirar la vida des d’una perspectiva més emotiva, amb més resiliència.

Van acompanyar l’Alba, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Arxiu de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas.

 

Foto: Quim Llorens

Publicitat

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/