Campanya intensiva per posar fre a la velocitat excessiva

L’any passat, la velocitat va estar darrere del 14% dels accidents amb víctimes en zona interurbana

 

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina al llarg d’aquesta setmana, entre aquest dilluns 29 d’abril i diumenge 5 de maig, una campanya policial de controls de velocitat. Des de l’SCT posem en marxa aquesta actuació de prevenció per controlar la velocitat excessiva a les vies interurbanes i urbanes i la realitzem conjuntament amb els Mossos d’Esquadra  i  les Policies Locals de trànsit de Catalunya que vulguin sumar-s’hi.
La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària; és una conducta de risc i té conseqüències tràgiques a les carreteres. A més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que augmenta la gravetat de les lesions.
Les Policies Locals que participen en aquesta campanya realitzen els controls preventius i intensius en les zones d’àmbit urbà. Cal tenir en compte que a les vies urbanes, la velocitat excessiva pot tenir conseqüències de gravetat per a la seguretat dels col·lectius més vulnerables, sobretot dels vianants i dels ciclistes. A una velocitat de 30 km/h, el risc de mort d’un vianant en cas d’atropellament es redueix a un 10% i a partir de 80 km/h les conseqüències són pràcticament sempre mortals.
Categories: Trànsit.