Arxiu

Calella presenta la Festa Major de la Minerva

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i la regidora adjunta a l’alcaldia responsable de l’àrea de Joventut, Cindy Rando, han presentat el programa de Festa Major de la Minerva i la campanya “Per unes barraques divertides i responsables”.

La Festa Major començarà el proper divendres, 20 de setembre, a les 18.30 h, amb el pregó infantil a càrrec dels alumnes de l’Escola Pia i a les 21.00 h hi haurà el pregó de Festa Major que enguany anirà a càrrec de la futbolista Maru Toledo, qui va ser portera del Futbol Club Barcelona i ara ha rebut l’encàrrec de donar el tret de sortida a les festes de la Minerva amb l’objectiu de reivindicar l’esport femení. Al balcó de l’edifici consistorial l’acompanyaran dues actrius de la popular sèrie de TV3 “Les noies de l’hoquei” que interpreten unes joves jugadores que comparteixen la lluita pel reconeixement de l’esport minoritari. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, reconeixia així en roda de premsa, que el pregó d’enguany tindrà una posta d’escena plena de significat i molt emotiva: “Hi ha la voluntat que el missatge que pugui fer la pregonera tingui a veure amb aquest missatge de reivindicació del paper de les dones, que és la punta de l’iceberg de la feina que des dels anys 70 es duu a terme reclamant deixar de ser invisibles”.

A les barraques hi haurà els concerts d’Irie Souljah, Obeses i Imperial Jade, el divendres 20. Doctors Prats, que portarà a Calella la seva gira “Avui lluny és més a prop”, i la banda Biruji actuaran el dissabte 21. I pel diumenge 22, agafaran el relleu Apache i la Fundación Tony Manero.

L’Alcaldessa ha anunciat també el canvi de recorregut del correfoc: enguany començarà a la Plaça Lluís Gallart, passant per Àngel Guimerà, Jovara, tombant pel carrer Creus, Església i plaça de l’Església on finalitzarà.

Com ja és habitual en festa major, es farà la Mostra de Plats Casolans, la festa de colors, coneguda com Holi Festival, la trobada de gegants i els concerts de Festa Major per a grans i petits. El públic més infantil, podrà gaudir el dissabte 21 del grup Xiula. Els Montgrins oferiran un concert solidari el dilluns 23 a la tarda, a benefici de l’associació de voluntaris i amics de l’hospital de Sant Jaume (AVAH). En paral·lel, el grup Pa, Vi i Moltó organitzarà la 42a volada d’estels.

Per unes barraques divertides i responsables.

Les àrees de Joventut i d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella posaran en marxa aquesta Festa Major de la Minerva un punt lila. Aquest tipus de punts són espais segurs per a les dones en grans esdeveniments en els quals s’ofereix informació sobre la violència sexual i ajuda per víctimes o testimonis d’aquestes situacions.

La regidora adjunta a l’alcaldia responsable de l’àrea de Joventut, Cindy Rando, ha explicat que “en el cas de Calella el punt lila serà atès per dues educadores socials i s’instal·larà davant la porta principal de l’envelat coincidint amb els concerts de les barraques de Festa Major”. Al punt lila s’oferirà informació per conscienciar sobre les agressions sexistes i prevenir-les, així com assistència professional en cas que es produeixi alguna agressió.

Així mateix, l’Ajuntament de Calella continua amb la campanya que va engegar el 2016 “Per unes barraques divertides i responsables”, amb l’objectiu de frenar el consum d’alcohol i els mals hàbits entre els menors durant aquesta Festa Major.

 

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/