Calella Càmping Rock 40 anys

L’Ajuntament de Calella i la revista musical Enderrock presenten una mostra gràfica i sonora inèdita en motiu del 40è aniversari del festival Calella Càmping Rock que es va celebrar a la capital de l’Alt Maresme del 5 al 7 d’agost de 1977. La sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell acull fins l’11 de març una exposició que ratifica la importància de l’esdeveniment, considerat el primer festival de tres dies celebrat a l’Estat espanyol.

A l’exposició s’hi mostren per primera vegada els cartells originals, una tria de 25 fotografies inèdites, el projecte i tots els documents oficials i permisos, així com les reaccions dels veïns i de la premsa a través de cartes i retalls de diaris de l’època. A més, s’han recollit els testimonis directes de la vintena de bandes que hi van participar i que mantenen ben viva la memòria del festival –des de Santi Arisa o Max Sunyer fins a Rosendo o el Gran Wymomig– i es pot escoltar la banda sonora de les gravacions discogràfiques de l’època i alguns enregistraments inèdits, a través de codis QR.

Per primer cop, es pot veure un audiovisual creat expressament amb la banda sonora del segon dia de festival, del qual s’han recuperat les cintes de gravació. La troballa d’aquest material ha estat possible gràcies a la feina de conservació feta per Toni Puig, tècnic de so de Croma i del Calella Càmping Rock que l’ha mantingut durant aquests 40 anys. Puig, a qui està dedicada l’exposició, ja no podrà veure’l perquè va morir el passat 27 d’octubre.

 

Imatge: Discos de l’època (Joan Maria Arenaza)

Categories: Cultura.