Buch alerta que la campanya d’incendis d’enguany podria complicar-se

Per fer front a la campanya d’estiu, el departament ha contractat 850 persones de sectors interdisciplinaris que se sumaran als equips que combaten les flames, i que s’han format a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Es tracta de guaites forestals, tècnics especialistes, operadors de control, ajudants d’ofici forestal, persones per al taller de ràdio, diplomats en infermeria, guaites o GRAF, entre d’altres.

A nivell de mitjans, es compta amb 25 helicòpters i 12 avions, a més dels drons que el departament d’Agricultura ha adquirit per captar imatges tèrmiques aèries per localitzar ràpidament les àrees on es puguin generar focs. Aquest any, 600 Agents Rurals, enginyers forestals i efectius del Servei de Prevenció d’Incendis participen en la campanya, sumats als membres de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

Pel conseller d’Interior, Miquel Buch, ‘serà un estiu complicat’. Segons Buch, la pluja de la primavera, que ara ajuda, pot complicar la situación a finals d’estiu.

La Direcció General de Protecció Civil posa en marxa com cada any un dispositiu especial amb el seguiment diari i continu dels nivells de risc d’acord al mapa de prevenció d’incendis forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi en coordinació amb els Agents Rurals i els Bombers.

Categories: Medi ambient.