Bolca un tràiler a la rotonda de Mas Cremat de Blanes

El conductor d’un camió ha resultat ferit de poca gravetat aquest dijous en bolcar el seu vehicle al quilòmetre 4 de la GI-600, a l’altura de Blanes. El camió portava panells solars. Els Bombers han rebut l’avís a les 5.35 hores i han enviat tres dotacions, que han desconnectat les bateries i han netejat la via. També han neutralitzat petites fugues.

Finalment ha estat necessària la intervenció de 3 vehicles per poder recuperar el vehicle i traslladar-lo: 2 grues i 1 camió-grua, que han iniciat la operació pels volts de quarts de 9 del matí, finalitzant poc després de 2/4 de 10.

Durant tota la operació ha estat necessari tallar el trànsit del tram afectat de la GI-600 per facilitar les tasques de les grues, desviant la circulació per la GI-682 temporalment. Això ha causat retencions de circulació a la zona, que aquelles hores del matí ja començava a estar prou transitada pels conductors que es dirigien a la feina o a acompanyar els infants als centres escolars.

El vehicle accidentat mesura 20 metres d’allargada: 14 metre la caixa pel transport de càrrega i 6 metres la tractora. Per aquest motiu ha estat necessària la presència de les tres grues per poder maniobrar amb seguretat, d’acord amb les dimensions del camió. Primer per situar-lo en posició recta, i posteriorment per carregar-lo i endur-se’l.

El tràiler accidentat portava una càrrega de plaques fotovoltaiques procedent de Perpinyà, i circulava en direcció a Teruel. El conductor del vehicle, veí de Blanes, ha fet nit al seu municipi i ha reprès la ruta avui al matí. Ara caldrà estudiar les causes de l’accident, que ha tingut lloc quan sortia de l’Avinguda d’Europa i travessava la rotonda de Mas Cremat –al Km 4 de la GI-600- en direcció a Tordera.

En l’atenció de l’accident han intervingut un total de 6 patrulles de la Policia Local de Blanes –tres del torn de nit i tres altres tres del torn del matí que els han rellevat-, així com una grua municipal del mateix cos. D’altra banda, també s’ha requerit la presència de dos vehicles dels Bombers de la Generalitat i una ambulància del SEM, que s’ha encarregat de traslladar el ferit al centre sanitari.

 

Fotos Yoyo

Categories: Trànsit.