Arxiu

Blanes tindrà un hotel de luxe al casc antic

S’està rehabilitant l’històric edifici de ‘Can Mañach’, de principis del s. XIX, promogut per un inversor egipci que es va enamorar de la construcció durant un viatge a la Costa Brava

 En un futur no massa llunyà –en principi la idea és que sigui en poc més d’un any- Blanes disposarà del primer hotel de 4 estrelles superior al bell mig del nucli històric de la vila, al Passeig de Mar. Aquests dies han començat les obres de rehabilitació a l’històric edifici de ‘Can Mañach’, que forma part de la ‘Ruta dels Americans’ pel seu interès històric, cultural i patrimonial.

Després de l’inici dels treballs, s’ha fet una visita d’obres encapçalada per representants de la constructora, Garbí Maçanet, i l’arquitecta responsable del projecte de rehabilitació, Anna Sabrià. També va participar-hi la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Rosa Aladern, tècnics municipals i la figura clau d’aquest projecte: l’actual propietari de l’edifici, un inversor egipci.

El futur hotel de Can Mañach, el somni d’un inversor egipci

El promotor de l’obra explica que va quedar captivat per ‘Can Mañach’ durant una visita que va fer a la Costa Brava. El projecte global en què treballa la seva empresa és crear una sèrie d’allotjaments amb un encant especial, allunyat de les típiques construccions hoteleres, al llarg de tota la Costa Brava. Llavors ja va tenir clar que el primer havia d’emplaçar-se a Blanes, no tan sols perquè és el portal de la zona del litoral on la costa es fa més brava, sinó també per l’atractiu que va saber trobar-hi en l’edifici blanenc.

El futur hotel comptarà amb 11 habitacions de categoria de quatre estrelles superior amb vistes sobre Sa Palomera i el Passeig de Dintre, en ple nucli històric de la vila. La nova activitat permetrà obrir la finca a Blanes, ja que es preveu implantar un restaurant a la planta baixa que farà possible redescobrir una finca que fins ara havia tingut sempre un ús privatiu, tancat al públic.

La seva ubicació privilegiada en la confluència entre el Passeig de Mar –Passeig Cortils i Vieta-, Carrer Muralla i Passeig de Dintre s’espera que contribueixi a ser un nou dinamitzador de la zona al llarg de tot l’any. Això és perquè la idea és que l’obertura de l’establiment sigui durant els dotze mesos de l’any, i no pas estacional com sol passar habitualment. També es volen promoure habitacions hoteleres amb un encant especial, reforçat per les vistes a la Roca de Sa Palomera i el mar que enllaça amb la històrica vocació marinera del municipi.

‘Can Mañach’

L’edifici de ‘Can Mañach’ va ser construït a principis del segle XIX per Fèlix Massó i Obdúlia Verdaguer, per això la finca es coneixia inicialment amb el nom de ‘Can Massó’. Llavors només hi havia planta baixa, primera i segona que reculava respecte la façana del Passeig de Mar, que s’obria a un jardinet.

Posteriorment, la construcció va ser objecte d’una reforma i ampliació entre els anys 1925 i 1936, ja al segle XX. Va ser llavors quan a adquirir l’aspecte actual. Ara el projecte de rehabilitació de ‘Can Mañach’ l’adequarà pel seu ús hoteler, rehabilitant una finca que, com a habitatge unifamiliar, havia quedat obsolet per les seves grans dimensions.

Al jardí que dóna al Passeig de Mar s’ha proposat fer-hi una pèrgola i la implantació de verd vertical coma protecció solar i amb l’objectiu de millorar l’impacte visual que actualment té la mitgera més alta de l’edifici veí. Es vol fer un tractament paisatgístic d’aquest espai exterior privat que té gran impacte en la via pública, i les cobertes es refaran de nou per millorar l’envolupant de la finca.

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/