Arxiu

Blanes reobre onze anys després un tram del camí de ronda que es va tancar per raons de seguretat

 

L’any 2007 es va decidir tancar l’accés pel mal estat de conservació que presentava. En concret, hi havia la barana malmesa, murs derruïts, arbres caiguts, forats a terra i alguna esllavissada. Per seguretat es va decidir impedir el pas en aquest tram que surt des de la zona de la platja en direcció nord-est.

Des d’aleshores hi ha hagut una sèrie d’estira i arronses entre propietaris de la urbanització, el consistori i la Direcció de Costes del Ministeri que tenien tancada aquesta construcció que data dels anys 70 i que inclou un túnel excavat dins d’un penya-segat. L’origen inicial era poder recollir les aigües residuals de les parcel·les que tocaven a la zona costera.

La reobertura que s’ha fet aquest dilluns és d’una part de l’antic traçat que s’ha pogut arreglar. Tot i que inicialment es volia fer pels volts de les festes de Nadal, una esllavissada de roques d’última hora va impossibilitar-ho.

La inversió ha estat de 250.000 euros aportats pel consistori i el Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient. Des de la Direcció de Costes a les comarques gironines, el director Jordi Planella ha admès que mantenir en condicions aquest nou tram implicarà “un manteniment constant” per part del consistori.

Només un tram recuperat

De tot el tram que es va posar en marxa els anys setanta, la reobertura inclou uns 250 metres. El consistori, però, té la intenció de recuperar la totalitat del traçat. La regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya, ha explicat que estan en converses amb Costes per tal de poder fer les obres, malgrat que la zona presenta trams més complexos i amb actuacions més costoses. Aquesta segona fase hauria de permetre arribar fins a la platja de Treumal, tot passant per la Pinya de Rosa.

De moment però, el traçat actual deixa veure “l’essència de la Costa Brava”, segons ha destacat Celaya. Els pins adaptats a la forma del vent, els penya-segats i el trencar de les onades a les roques són alguns dels atractius d’aquest espai que ja està obert al públic.

“Al final del camí, hi ha una escala que permet gaudir del penya-segat i la vista del fons”, assenyala Celaya, en referència a un espai a l’alçada del carrer Fregata de la urbanització a l’entorn de Cala Bona.

La reobertura del tram ha generat expectació a la població i, per donar a conèixer el patrimoni natural de la zona, ja hi ha previstes una sèrie d’activitats com una visita guiada amb un historiador local el proper diumenge o un concurs de fotos a la xarxa social Instagram.

Celaya espera que el traçat obert sigui “un atractiu” per a persones que visitin Blanes per gaudir “d’un entorn magnífic”.

Més millores

L’obertura d’aquest tram coincideix amb l’adequació d’un nou espai de camí de ronda inèdit fins ara. El consistori vol obrir, abans de l’estiu, un recorregut que connectarà amb l’entrada posterior del Jardí Botànic Marimurtra i tindrà un mirador a la Roca d’Es Viver.

La previsió del consistori és que les obres acabin en quatre mesos i siguin “accessibles per a tothom”, segons ha manifestat Pepa Celaya. En aquest cas, l’actuació tindrà un finançament 100% municipal.

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/