Arxiu

Blanes presenta el primer Pla de Màrqueting Turístic

En general, el treball recomana que es faci un canvi respecte com s’afronten les estratègies turístiques, sumant els esforços dels sectors públic i privat. També s’assenyala que Blanes, en general, presenta una manca de determinació: ni els empresaris ni l’administració pública no s’acaben de creure del tot que Blanes és una població turística, un dels sectors econòmics més destacats.

El grau d’aprofitament dels productes turístics avui dia es considera molt baix en comparació amb altres destinacions referents, ja que a Blanes és del 22%. Abans que això pugui arribar a desanimar, aquesta xifra es considera tot un al·licient, ja que significa que permet assegurar que la destinació pot plantejar-se objectius de creixement ambiciosos si millora els seus productes turístics.

El Pla de Màrqueting Turístic de Blanes consta de tres fases: anàlisis i diagnòstic de la situació actual, formulació estratègica i els plans operacionals.

 

Decàleg

L’estudi planteja una estratègia de comunicació que ajudi a posicionar millor la destinació en base a diversos ingredients. Un d’ells és el Decàleg, un argumentari detallat que descriu les característiques i diferències de l’oferta turística general de Blanes

El primer punt del decàleg turístic és que la Costa Brava comença a Blanes, apel·lant a un prestigi territorial. També destaca que les platges i cales amb bandera blava gaudeixen d’una qualitat mediambiental i paisatgística envejables; els vestigis històrics d’una vila amb més de 1000 anys d’història, principalment amb l’empremta dels Vescomtes de Cabrera; i l’al·licient de ser una vila mediterrània i marinera que combina activitat pesquera i esportiva.

Els següents tres elements que recull el decàleg són l’atractiu paisatgístic i natural del Jardí Botànic Marimurtra i el Jardí Pinya de Rosa, així com el fet de ser una Vila Florida; haver estat la inspiració d’escriptors i artistes com Ruyra, Alemany, Bolaño, Maragall o Planells; i el Concurs Internacional de Focs d’Artifici. Per últim, els tres darrers són la Ciutat Esportiva Blanes, un espai singular amb capacitat per incloure tant esdeveniments esportius com musicals, d’empresa, etc.; la varietat i qualitat dels productes de la terra i del mar com atractius gastronòmics; i el fet de ser una ciutat turística, comercial i de serveis.

presentacio-pla-de-marqueting-2

Accions a fer

La part final del Pla de Màrqueting Turístic de Blanes inclou 4 productes que es recomana millorar i 6 propostes de nous atractius.

Respecte als 4 primers, per ordre de priorització són: la zona turística d’Els Pins; la desembocadura de la Tordera; els camins de ronda i el Concurs Internacional de Focs d’Artifici.

Pel que fa a propostes de nous productes, s’especifica que estan orientats a millorar la diversificació i la qualitat de l’oferta turística; reduir l’estacionalitat i millorar l’ocupació i la despesa en la destinació; captar nous perfils de visitants; i assolir major notorietat i quota de veu com a destinació turística. En total són 6: creació del Museu dels Focs de Catalunya; la Sala de Concerts de la Costa Brava; els Miradors de la Costa Brava; la Fira d l’Equipament Esportiu; la Setmana Bolaño de Poesia; i l’Espai d’Interpretació “Blanes i el Mar”.

turisme-a-blanes-15-agost-2016-10

L’estudi l’ha confeccionat l’empresa Chias Màrqueting i s’ha estat treballat des del març fins al setembre, i ha suposat un cost de 25.000 €.

El pla s’ha presentat aquest dilluns al s’ha presentat al Consell Municipal de Turisme de Blanes –format per representants de les empreses del sector i dels grups polítics municipals-

 

Fotos: Ajuntament de Blanes

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/