Blanes incrementa un 4% el rebut de les escombraries

A partir de l’any vinent hi haurà un rebut d’escombraries i un d’aigua, el que permetrà veure clarament el cost de cada servei. Actualment es paga tot en un únic rebut.

Segons explica el tinent d’alcalde Joaquim Torrecillas (PDC), l’increment s’aplica per evitar que el dèficit anual vagi a més, “en aquests moments és de 500.000 euros anuals. Havia arribat als 750.000. L’any vinent augmentaran els canons de la planta de Lloret i l’abocador de santa Coloma. Si no hi ha l’increment, el dèficit es dispararà”.

Pel 2017 també es preveu un canvi en el sistema de recollida. De la càrrega de contenidors per la part del darrera del camió, es passarà a la càrrega lateral, “aquest sistema alliberarà personal de recollida que es podrà dedicar a la neteja, una assignatura pendent”, apunta Torrecillas.

En el decurs del darrer ple, el portaveu de C’s, Sergio Atalaya, va fer públic que el sector turístic, es planteja contractar un altre operador perquè li retiri les escombraries. Segons Atalaya, “no estan contents amb el servei”.

La resta d’ordenances, excepte en alguns casos de l’IBI, es congelen. Les ordenances es van aprovar en un ple extraordinari gràcies al vot de qualitat de l’alcalde.

Van votar a favor: PSC, Partit Demòcrata Català i ERC.

Els vots en contra van ser d’ICV, CUP, Batega i C’s.

El regidor del PP es va abstenir.

Després de dues votacions amb empat a 9, el vot de l’alcalde va decidir. Faltava un regidor d’EUiA-ICV (Joan Salmerón) i un d’ERC (Albert Sanz).

Els grups de l’oposició, van tornar a reclamar de manera insistents que l’IBI, és a dir la contribució, s’apliqui amb tarifació social.

Categories: Economia.