Arxiu

Blanes i Calella reforcen la vigilància a les platges per evitar la sobreocupació

L’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa aquest cap de setmana 12 ‘Agents Ciutadans’, una nova figura que tindrà com a missió específica informar i tenir cura del control d’aforament a les zones de bany del municipi. Les i els ‘Agents Ciutadans’ porten una indumentària corporativa en al·lusió al color taronja que identifica Protecció Civil i són fàcilment distingibles per la ciutadania.

Amb tot, la seva indumentària difereix de la que identifica les 25 persones que formen part del Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme, per no provocar errors entre la ciutadania que hagi de menester els respectius serveis que estan oferint a peu de platja. Tots dos col·lectius, tant els Agents Ciutadans com els Socorristes Aquàtics, estan coordinats pel cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy.

Les tasques que tenen assignades no interfereixen les unes en les altres, però estan coordinats sota un mateix cap perquè són anàlogues en el sentit que del què es tracta és de donar servei als banyistes de les platges. Els Agents Ciutadans informen i controlen l’aforament, i els Socorristes Aquàtics atenen els casos sanitaris i prevenció de riscos.

Fins al moment l’única de les tres principals zones de bany de Blanes que s’ha hagut de tancar en alguna ocasió per haver superat l’aforament és Cala Bona, precisament la que compta amb una capacitat més petita en relació a les altres dues: la Platja de Blanes Centre i la Platja de S’Abanell. S’ha hagut de tancar el diumenge 28 de juny, coincidint amb la major mobilitat sense restriccions de l’Àrea Sanitària de Barcelona, així com el darrer cap de setmana –tant dissabte com diumenge- del 4 i 5 de juliol, i aquest passat dissabte, 11 de juliol.

Calella

Calella engega el protocol de platges 2020 que ha consensuat amb la Taula de BioSeguretat

El protocol ha estat elaborat per la consultora DPT21 i consensuat amb la Taula de BioSeguretat, presidida per Albert Torrent, tinent d’alcaldia municipal, i integrada pel cap de la Policia Local, representants de l’Associació Turística de Calella i de les empreses amb concessions a la platja (guinguetes, esports d’aigua…).

Per a aquesta temporada turística 2020, i davant les incerteses que planteja “la nova normalitat”, l’Ajuntament de Calella vol que tothom pugui gaudir de les platges amb seguretat i confort. Per això, ha realitzat un esforç amb la contractació de quatre informadors turístics, la contractació de Datactions, empresa amb àmplia experiència en la gestió d’aforaments, i la incorporació de tres policies locals a les platges.

Així, aquest protocol d’actuació sobre la platja és el full de ruta que caldrà seguir davant de qualsevol incidència. Aquest document fixa els criteris d’aforament de la platja i determina els passos a seguir davant de cada fet que es pugui preveure. Es pot consultar el protocol aquí.

A la reunió també s’ha presentat l’informe de la temporada 2019 a la platja de Garbí. Entre d’altres, s’han exposat els objectius assolits al 2019 i els objectius que s’assumeixen per aquest 2020. A l’informe s’ha presentat els resultats de la qualitat de l’aigua, de la sorra, i com ha funcionat el servei de salvament i socorrisme.

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/