Arxiu

Blanes ha hagut de tancar la platja de Cala Bona tres dies per haver superat l’aforament permès

Policia Local i Protecció Civil coordinen el tancament, i aquest cap de setmana s’incorporaran 12 nous Agents Ciutadans per reforçar el control de l’aforament a les platges

El límit d’aforament es va superar per primera vegada el passat diumenge 28 de juny, quan Protecció Civil, de comú acord amb Policia Local i Alcaldia, va procedir al tancament d’accessos per urgència per evitar que continuessin accedint més usuaris. Davant aquesta situació, el passat cap de setmana els dos cossos ja tenien a punt diverses mesures per si calia tornar a posar en  marxa el tancament.

Al superar de nou l’aforament màxim, tant dissabte com diumenge va ser necessari tornar a tancar els accessos a Cala Bona: tant els dels vianants com els dels conductors de vehicles. Dissabte el tancament es va fer quan faltava un quart d’hora per les 12 del migdia, aixecant-se la restricció a ¾ de 5 de la tarda, i l’endemà diumenge el procediment es va haver d’avançar a les 10 del matí, allargant-se fins les 4 de  la tarda, quan va tornar a disminuir l’afluència.

El dispositiu que s’implementa per fer efectiu el tancament abasta des dels accessos a tocar del nucli urbà –per evitar trajectes estèrils- fins la mateixa rotonda d’accés que hi a la Urbanització Cala Sant Francesc. En els principals punts hi ha apostat un agent de la Policia Local de Blanes que informa la ciutadania sobre la impossibilitat d’accedir a Cala Bona, llevat que es tingui una reserva a l’establiment de restauració que hi ha en aquesta platja. En la resta també hi ha cartells informatius.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Blanes també s’ha posat en contacte amb l’empresa que té la concessió de les zones blaves d’estacionament de la zona perquè siguin coneixedors de la mesura. En general, els qui en algun d’aquests tres dies s’ha vist aturat pel tancament han acceptat la restricció entenent que es fa com a mesura sanitària en prevenció del contagi de la COVID-19. La opció més generalitzada és girar cua i cercar espai en la resta de platges que hi ha a Blanes, tot i que també n’hi ha qui –lògicament- s’enutja.

Incorporació de 12 nous ‘Agents Ciutadans’

Aquest proper cap de setmana l’Ajuntament de Blanes incorporarà una nova figura que tindrà com a missió específica informar la ciutadania i tenir cura del control d’aforament a les tres principals zones de bany del municipi. Es tracta d’una nova figura que rep el nom d’”Agents Ciutadans”, que lluiran una indumentària corporativa amb al·lusió al color taronja que identifica Protecció Civil.

Serà aquest departament de l’Ajuntament de Blanes qui s’encarregarà de coordinar els ‘Agents Ciutadans’, que substituiran als ‘Informadors’ que es van posar en marxa l’1 de juny, contractats pel consistori a una empresa de seguretat. Ara, el nou personal continuarà sota les ordres directes del cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, amb una acció encara més directa al ser personal municipal.

Les 12 persones que exerciran d’Agents Ciutadans s’afegiran a l’equip que forma part del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, sense interferir lògicament, però complementant l’atenció ciutadana que s’ofereix a les zones de bany de Blanes. En l’actualitat, quan ja s’ha assolit la Temporada Alta, hi ha un total de 25 socorristes durant tot el dia, de dilluns a diumenge.

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/