Arxiu

Blanes farà dissabte l’habitual Neteja del Fons Marí que es fa cada any després del Concurs de Focs d’Artifici 

Des de l’any 2017, el Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes organitza la neteja del fons marí després que ha tingut lloc la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que se celebra a finals de juliol. El seu objectiu és treure el màxim nombre de restes del material que hi queda dipositat, després que s’han llençat els espectacles pirotècnics, que aquest 2019 han il·luminat el cel de Blanes durant cinc nits.

Es tracta de reduir la quantitat de deixalles acumulades al mar després del festival pirotècnic. L’objectiu complementari és sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de mantenir nets els espais naturals. Precisament tot l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera és un dels indrets més visitants de Blanes, no tan sols per la seva bellesa natural, sinó també perquè aquí comença el territori de la Costa Brava.

L’activitat de neteja que tindrà lloc dissabte vinent, 10 d’agost, s’ha planificat perquè tingui lloc durant el matí i fins les 12 del migdia. Enguany l’Ajuntament de Blanes compta amb el suport de l’entitat ecologista ‘Escama’ (Escamots del Mar), i la neteja es farà a dos nivells: subaquàtic –per netejar el fons marí- i en superfície, per donar assistència, així com per informar tothom que s’hi acosti per tenir un major coneixement del què s’està fent.

Conscienciar la societat sobre les deixalles al mar 

Un altre objectiu complementari d’aquesta activitat és que la ciutadania prengui consciència sobre el tipus de deixalla que es llença al mar. I és que, com sol passar sempre que s’organitza una neteja del fons marí –sigui on sigui-, es recull un altre tipus de residus que poc tenen a veure ni amb el concurs de focs ni amb el tipus de material que s’espera trobar en aquest espai.

No tan sols perquè són objectes inversemblants –des de les clàssiques urnes funeràries fins els carretons d’anar a comprar, passant pels pneumàtics i altres tipus de residus-, sinó perquè són residus que van a parar al mar posant en perill l’equilibri ecològic d’aquest medi. Es tracta del tipus de material que es llença a través del lavabo, especialment les compreses, els cotonets per a les orelles i les tovalloletes que acaben tenint com a darrer destí la mar.

El perill real és que, tot aquest tipus de material higiènic, acaba formant part de la nostra cadena alimentària després que la fauna marina ho confon amb menjar. Per això, s’adverteix que el mar no és una immensa paperera on s’hi pot llençar de tot, i per tant cal que tota la ciutadania es conscienciï sobre els perills als quals ens exposem quan fem un gest aparentment innocu com és llençar una tovalloleta o una compresa pel lavabo. És precisament en aquests petits gestos on comença la preservació del gran patrimoni universal que són els nostres mars i oceans.

 

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/