Arxiu

Blanes celebra els 25 anys de la Mostra de Teatre d’Instituts Públics de les Comarques de Girona

La XXV Mostra de Teatre va començar aquest passat dimecres i s’allargarà fins aquest divendres, 18 de maig. Al llarg dels tres dies, s’hi hauran representat un total de 25 muntatges i peces artístiques procedents de 19 instituts gironins i d’altres localitats. Més de 450 persones, sumant alumnes, professors i monitors, participen en aquesta experiència que finalitzarà divendres a darrera hora de la tarda.

El darrer ingredient amb què comptarà és una novetat: l’Escola de Dansa d’Anglès oferirà una actuació que du per títol Què volen aquesta gent?. Són tres coreografies dramatitzades de sengles cançons populars catalanes: Draps de Cuina, La senyora tímida, i la que dóna nom al muntatge, que els darrers mesos ha esdevingut en més que emblemàtica: Què volen aquesta gent?.

Una altra novetat és que, per primera vegada, hi haurà la presència d’un institut de Barcelona, el Salvat-Papasseit. Igualment, hi haurà d’altres instituts d’arreu del domini lingüístic: l’INS Lo Pla d’Urgell de Bellpuig, l’INÇS Banús de Cerdanyola del Vallès i l’INS Francesc Ferrer i Guàrdia de València. Val a dir que un altre destacat ingredient serà la representació que oferirà el Grup Jove del centre de formació teatral ‘El Galliner’ de Girona, justament abans de l’espectacle de dansa.

Del total de 19 instituts representats, 15 procedeixen de centres educatius gironins: l’IE Francesc Cambó de Verges, l’INS de Palamós, l’INS Salvador Espriu de Salt, l’INS Alexandre Deulofeu de Figueres, l’INS de Tossa de Mar, l’IE de Lloret, l’INS St Elm de Sant Feliu de Guíxols, l’INS Puig Cargol de Calonge, l’INS Narcís Monturiol de Figueres, l’INS Josep Brugulat de Banyoles, l’INS de Celrà, l’INS Serrallarga de Blanes, l’INS Cap Norfeu de Toses, l’INS Ermessenda de Girona i l’INS Abat Oliba de Ripoll.

Les representacions es fan en català i castellà, però algunes també en altres llengües com ara anglès i francès. En cada edició, els joves actors i actrius d’arreu del territori gironí porten a Blanes peces treballades durant mesos, una ocasió única que comparteixen amb altres joves moguts per la mateixa inquietud pel món escènic i artístic. Es tracta, en definitiva, d’una trobada educativa teatral plenament consolidada, que a cada any que passa creix qualitativa i quantitativament per part dels seus integrants.

25 anys

El Teatre de Blanes ha allotjat aquest dijous al matí la inauguració d’un esdeveniment artístic que aquest 2018 celebra una data molt assenyalada: el primer quart de segle de vida.

L’acte oficial d’obertura l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat del regidor d’Educació, Blai Vinaixa; Josep Polanco, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Comarques Gironines; i representants de l’entitat organitzadora; Mercè Torroella i Joan Puig. Tots dos formen part del Seminari del Professorat de Teatre Gironí que, amb motiu de complir els 25 anys de la mostra, ha rebut un obsequi força especial i representatiu de la història del municipi.

 

Imatge: una de les obres que s’han representat (Aj. Blanes)

Publicitat

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/