Arxiu

Blanes blinda els accessos a Cala Bona i només deixa un punt d’entrada a la platja per evitar l’excés d’aforament

L’Ajuntament de Blanes ha blindat de manera permanent tots els accessos a peu cap a Cala Bona i només ha deixat un punt d’entrada a la platja per evitar l’excés d’aforament. La decisió es pren després que, aquests últims dies, tant Policia Local com Protecció Civil hagin hagut de fer un control “directe i permanent” per evitar que els banyistes es colessin i entressin a la platja quan ja era plena. A quatre accessos que porten a Cala Bona s’hi han col·locat tanques metàl·liques. A partir de finals de juny, l’Ajuntament ja havia hagut de tancar els accessos cada cap de setmana; ara, però, la mesura s’ha estès també a la resta de dies perquè cada cop hi va més gent. De fet, la platja ja s’emplena a quarts de deu del matí.
A partir d’avui, Blanes blinda de manera permanent tots els camins que permeten accedir a peu a Cala Bona. La decisió s’ha pres perquè, amb l’arribada de l’agost, les cues per accedir a la platja ja no només es donen els caps de setmana, sinó també la resta dels dies. I perquè tant la Policia Local com Protecció Civil han hagut de vigilar de manera constant els diferents accessos, per evitar que la gent es colés a la sorra quan la platja ja era plena.

“Hem de garantir que tant la gent de Blanes com la que ens visita puguin gaudir de les nostres platges amb plena seguretat”, ha assegurat l’alcalde, Àngel Canosa. “Per això hem pres la decisió de blinda de manera permanent Cala Bona, l’única de les tres zones de bany que hem hagut de tancat puntualment els caps de setmana”, ha afegit.

L’alcalde de Blanes admet que la decisió pot generar perjudicis, però subratlla que és necessària prendre-la com a mesura de protecció davant el coronavirus. “Apel·lo a la responsabilitat ciutadana, tothom ha de tenir clar que els primers que hem de tenir cura som nosaltres mateixos; cuidar-nos els uns als altres”, ha dit Canosa.

Tanques de 2 metres

En quatre accessos que porten cap a Cala Bona s’hi ha instal·lat tanques metàl·liques de 2 metres d’alçada amb bases de formigó. Totes impedeixen el pas, però en cas que calgués dur a terme una evacuació, es poden obrir (perquè estan tancades amb cadenat).

En concret, s’han tancat els accessos cap a Cala Bona des del nou camí de ronda que neix al costat de l’entrada del jardí botànic Marimurtra; des de les escales que connecten l’ermita de Sant Francesc amb la platja; des de la passarel·la que connecta el conegut com a ‘Caminet del Bosc’ amb l’avinguda de la Bitàcola, i des de les escales de connexió al costat del bloc d’apartaments de Cala Bona.

D’aquesta manera, l’únic accés per accedir a la platja a peu s’ha de fer des de la plaça del Quillat. Aquí també hi ha una tanca; però en aquest cas, per controlar l’aforament. Tothom qui vulgui accedir a la platja des d’aquí ha de fer cua, i si la platja ja és plena, esperar que els agents ciutadans de Protecció Civil els diguin on es poden instal·lar.

De fet, a partir d’agost, cada dia Cala Bona s’omple més d’hora. I pràcticament a partir de dos quarts de deu del matí la platja ja és plena de gent.

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/