Arxiu

Blanes augmenta un 4% l’IBI

L’augment de la contribució d’un 4% va acompanyat per primera vegada de subvencions si es compleixen una sèrie de condicions amb l’objectiu que l’increment afecti a qui més té i no al conjunt de la població.

Per poder optar a la subvenció, però, cal complir aquestes condicions. El conjunt dels membres de la unitat familiar hauran de complir quatre requisits:

       Ser titulars, en concepte de propietari o llogater, com a màxim, de l’habitatge habitual, d’un aparcament i d’un traster. El valor cadastral d’aquest conjunt d’immobles en cap cas podrà superar els 50.000 €.
       Ser titulars, com a màxim, d’un automòbil i una motocicleta o ciclomotor.
       Estar empadronats en el domicili habitual, com a mínim, des de l’1 de gener fins la data de sol·licitud de la subvenció.
       Estar al corrent de les seves obligacions amb l’Ajuntament de Blanes, és a dir: no estar en situació de morositat per deutes vençuts o en situació d’incompliment de requeriments administratius.

 

Per vetllar perquè l’atorgament d’aquests ajuts sigui equitativa i justa s’ha creat una Comissió Avaluadora encapçalada per l’alcalde de Blanes o bé pel regidor /-a en qui delegui, a més a més d’un representant de cada grup polític municipal i dos tècnics. Serà aquesta comissió qui estudiarà en tot moment el conjunt de les sol·licituds presentades. Ara s’haurà de fer una campanya per difondre aquesta possibilitat, amb l’objectiu que s’hi aculli el major nombre possible de gent. Inicialment s’hi destinen 100.000 euros, ampliables, si s’esgoten.

Blanes té uns valors cadastrals antics, el que fa pensar que els propers anys hi haurà una revisió, i per tant, un nou increment.

Les ordenances s’han aprovat amb els vots del govern –ERC i Blanes en Comú Podem-, l’abstenció del PSC i el vot en contra de Junts per Blanes i Cs.

Segons el regidor d’Hisenda, Carles Garzón, l’increment de recaptació servirà per a poder fer més inversions i, “l’increment mig que suportarà el ciutadà de Blanes és de 15’50 € anuals d’IBI, una mica més d’un euros per mes”.

El PSC ha condicionat la seva abstenció a què els diners que sobrin, un cop pagades les subvencions, es dediquin bàsicament a la promoció econòmica de la ciutat, tal i com va reclamar la regidora Eva Enríquez, “ens heu deixat col·laborar i heu acceptat les nostres propostes (d’un màxim de 40.000 euros, s’ha passat a 50.000. Així la subvenció arribarà a més gent). Ajudem a qui més ho necessita i el que nosaltres exigim és que els diners que sobrin es dediquin a promoció econòmica per reactivar la vila”.

Per Joel Comas, de Junts per Blanes, ara no és el moment de pujar l`’IBI i es podrien aconseguir més diners amb l’aprofitament dels drets sobre sòl públic, “optimitzem els recursos, tenim l’endeutament controlat, però no hi ha ni idees, ni ganes i s’agafa el camí més fàcil, apujar els impostos”.

Cristian Ortiz, de Cs, proposava justament el contrari del què s’ha aprovat: reduir l’IBI un 5%, “també vam plantejar reduir el preu de les llars d’infants un 35%i ajudar a les PIMES i tant a les empreses que ho passen malament com les que volen créixer”.

Jordi Urgell, de Blanes en Comú Podem, va agrair el suport rebut per poder tirar la proposta endavant i va recordar que, “és la primera vegada que hi haurà subvencions per reduir el que paga el ciutadà en concepte d’IBI”.

L’aprovació de les ordenances és el primer pas per fer el pressupost del nou exercici.

La resta d’ordenances pugen un 0’6%. El preu de l’aigua i les escombraries, no varien, segons el què ha aprovat el plenari blanenc.

 

Imatge: El regidor d’Hisenda, Carlos Garzón (Yoyo)

Publicitat

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/