Blanes allotjarà un Taller del Projecte ISACC TorDelta

La sessió de treball es farà aquest dilluns de 17 a 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes amb l’objectiu d’ajudar a dibuixar els propers passos de la Taula de Treball.

L’objectiu de la Taula de Treball, impulsada de manera conjunta pels Ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls, és crear un espai de debat per a la millora de la gestió integrada del territori deltaic, especialment vulnerable al canvi climàtic, que afecta els delicats equilibris naturals i socioeconòmics de la zona. Ho fa amb la pujada del nivell del mar, canvis en el cicle hidrològic i en la dinàmica de sediments, així com amb l’augment de temperatura mitjana.

Les activitats humanes també alteren la zona deltaica ja que, per exemple, l’ús intensiu de l’aigua ha reduït el cabal de la Tordera, i això ha obstaculitzat que els sediments arribin al mar.

En el taller, es plantejaran les dinàmiques entre actors i oportunitats de sinergia entre sectors; i de l’altra la formulació de recomanacions a responsables de polítiques i un full de ruta per a la Taula de Treball del Delta de la Tordera.

Categories: Medi ambient.