La revista Blanda arriba a la vintena edició

En el número d’enguany hi destaquen les Biografies, “es parla del doctor Brunet (Blanes, 1897-1977) en un article de Joan Adell i de Joan Cruells (Esbart Ruyra) en un treball del recentment traspassat, Ramont Freixenet”.

En altres recerques, Juli Baca, parla sobre la vida de pagès a Mas Llorens, explicada fa uns anys per Josep Llorens Telarroja; Juan Carlos Baeza repassa la trajectòria pictòrica d’Antoni Calderó; i Aitor Roger descobreix anècdotes poc conegudes al voltant de l’ermita de Sant Joan i els seus aplecs.

Albert Ros descriu els darrers arts de platja; Elisa Sola dels 30 anys del servei de normalització lingüística que dirigeix ella mateixa; i Maria Àngela Sagrera proposa un viatge fins a Cuba a través de la història del seu parent de Can Dausà.

En l’anterior edició es va fer un homenatge pòstum al pintor blanenc Joan Padern -mort al 2016-, publicant una aquarel·la seva en la portada. Ara, en la número 20, es reprodueix una imatge feta pel seu germà, el fotògraf Josep Maria Padern.

Amb motiu d’aquestes dues primeres dècades de vida, l’Arxiu Municipal ha fet l’indexat, per ordre alfabètic dels seus autors, dels 387 treballs que han format part del Blanda des del número 1 fins al 20. Al llarg de la historia, més de 140 persones han publicat els seus treballs, alguns de manera puntual i d’altres, pràcticament cada any.

Segons Toni Reyes, arxiver municipal, Blanca, és un producte fet per molta gent, “d’una banda l’arxiu, de l’altre, els polítics que aproven tirar el projecte endavant i la tercera, igual d’important, els col·laboradors que fan i posteriorment publiquen les servei recerques”.

Des de l’Arxiu, i sempre que la societat ho demani, estan disposats a seguir endavant en aquest projecte.

La tirada és de 500 exemplars i el preu de venda al públic, 10 euros.

Categories: Cultura.