Arriben a Girona les 10 primeres persones refugiades acollides per Creu Roja

Les persones refugiades que acaben d’arribar a la ciutat i atendrà la Creu Roja són, fins al moment, 10 homes de procedències diverses (Síria, Gàmbia, Veneçuela, Ucraïna, Mali i Costa d’Ivori). Han arribat a l’Estat espanyol tant per via marítima com aèria i seran acollits als pisos que la Creu Roja gestiona als municipis de Girona i Salt.
En aquests moments, la Creu Roja a Girona disposa de 12 places d’acollida obertes, que és previst ampliar a 20 pròximament, a l’espera que arribin més persones refugiades. Arreu de Catalunya, l’entitat compta amb 156 places d’acollida, que té previst ampliar a més de 300 durant el 2017. Aquesta mateixa setmana, la Creu Roja a Catalunya ha iniciat la campanya “Obre els ulls” per sensibilitzar i demanar suport social per facilitar la integració de les persones refugiades i poder reforçar el seu programa de refugiats.
En el cas de Girona, la Creu Roja se centrarà, en les properes setmanes, en acompanyar les persones refugiades per tal de realitzar els tràmits d’empadronament, tramitació de targeta sanitària i inici de l’aprenentatge de l’idioma.
Aquesta actuació s’emmarca dins del Programa Estatal d’Atenció a Sol·licitants d’Asil i Persones Refugiades, del qual Creu Roja és una de les entitats gestores des de fa més de 30 anys arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol.
Per garantir l’acollida i la integració de la població refugiada a Catalunya, la Creu Roja es coordina amb diferents administracions públiques. En el cas de Girona, l’acollida es fa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, que ha cedit espais per a l’equip tècnic.

Categories: Societat.