Arbúcies acull la XIV Trobada de Catifaires de Catalunya

SERÀ AQUEST DISSABTE 21 I EL DIUMENGE 22 DE SETEMBRE

 

Arbúcies acollirà els diferents municipis que formen part de l’Associació de Catifaires de Catalunya: Caldes de Montbui, Ripollet, Badalona, la Garriga, Mollet del Vallès, Sitges i també comptarà amb dos pobles gallecs convidats:  Ames i Bueu.

 

Cadascun dels pobles participants a la trobada confeccionarà la seva catifa durant el dissabte al matí al carrer Camprodon (des de Ramon Pagès fins a la placeta dels Encantats). En total, s’elaboraran 11 catifes, ja que l’Associació Montseny Guilleries confeccionarà la catifa de benvinguda i també hi haurà la catifa de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires.

 

Que cada municipi confeccioni la seva pròpia catifa permetrà veure l’estil i manera de fer que té cada poble de fer catifa i observar que, per exemple, Arbúcies és dels únics pobles que perfila els dibuixos de les seves catifes.

 

Un cop acabades les catifes, a ¾ de 12 del migdia, els catifaires faran la seva ofrena floral a la verge de la Pietat, ja que la Trobada de Catifaires coincideix amb la celebració de l’Aplec de la Capella. A 2/4 d’1 del migdia hi ha programada una passejada per les catifes de les autoritats convidades i la recepció oficial a l’Ajuntament a 2/4 de 2 de la tarda. Després del dinar de germanor catifaire, a la tarda assistiran a l’audició de sardanes de l’Aplec de la Capella que oferirà la cobla L’Arbucienca.

 

Les catifes quedaran exposades al carrer Camprodon fins diumenge al migdia, quan a la 1 del migdia hi haurà la cercavila amb els gegants i grallers d’Arbúcies que desfilaran per sobre les catifes i posaran el punt i final a la XIV Trobada de Catifaires de Catalunya.

 

Imatge: Confecció d’una catifa a Arbúcies (arxiu)

Categories: Societat.