Aquest dijous comença el curs escolar 2019-2020

Les grans novetats són l’institut-escola de Santa Susanna i el nou l’institut de Lloret de Mar

El centre de Lloret, que porta el nom d’Institut Sant Quirze, s’instal·la de manera provisional en un mòdul prefabricat i compta amb tres espais d’aula i un espai diàfan d’administració i sala de professors. Pel que fa al nom, aquest té l’origen en els terrenys que acolliran en un futur l’edifici del nou centre, situats al costat de l’ermita de Sant Quirze.

El curs 2019/20 els alumnes de les escoles Montagut i Santa Susanna que hagin acabat 6è, ja poden cursar l’ESO al poble, sense necessitat de desplaçar-se a Malgrat de Mar, Pineda de Mar o Calella. L’Ajuntament i la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat van signar un conveni de col·laboració al febrer, segons el qual el municipi aportava els terrenys i l’edifici, i el Departament aportava el professorat de l’Escola-Institut del poble. Les classes comencen a l’escola Montagut i el mes vinent es farà el trasllat al nou edifici.

Catalunya

Al conjunt de Catalunya, el curs escolar 2019-2020 comença amb 1.581.534 alumnes a tot el sistema, públic, privat i concertat, i en totes les etapes educatives, cosa que suposa un increment d’alumnat de 536 estudiants. Tot i això, els ensenyaments de règim general perden 3.000 alumnes, ja que es redueix en 10.000 el nombre d’alumnes a Infantil i Primària que es compensen amb l’increment de l’alumnat a Secundària.

 

Imatge: Institut-escola Santa Susanna (Carles)

Categories: Ensenyament.