Dia Internacional de la Dona

La directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia alerta que Catalunya perd cada any 1.000 MEUR per les dones que han de deixar el mercat laboral

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida al “100% de la societat” per tal d’arribar a la “igualtat plena” i efectiva entre homes i dones. No es tracta només del 50% de les persones”, ha dit Puigdemont aquest dimarts al vespre al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat en el marc de l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones, que es commemora aquest dimecres .

 

En la seva intervenció, el cap del Govern ha assenyalat també que realitats que encara perduren com la desigualtat laboral o la bretxa salarial són fets “que no ens podem permetre ni a nivell social ni econòmic”.

 

Per la seva banda, la directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, Anna Mercadé, ha estat l’encarregada de pronunciar la conferència d’enguany que duia per títol ‘L’apoderament econòmic de les dones en una Catalunya al capdavant de la igualtat’. Entre d’altres, Mercadé ha revelat que un terç de les dones treballadores es veuen obligades a abandonar el mercat de treball per les condicions laborals i les dificultats en la conciliació familiar. “Aquesta tercera part de dones ens costa a Catalunya 1.000 milions d’euros l’any”, ha subratllat.

 

Actes previstos per avui:

 

BLANES

DEL 6 AL 31 DE MARÇ: Exposició: Desigualtats de gènere en el treball. Sala Roberto Bolaño i sala Jove de la Biblioteca

 

TORDERA

Contes per adults “Mirall Endins”. Biblioteca (20:00)

 

PINEDA DE MAR

–Lectura del manifest: “Dia Internacional de les Dones”. Plaça Catalunya (12:00)

–Presentació reportatge “Dones aquí i dones d’allà”. Auditori Can Jalpí (18:00)

 

CALELLA

Concert “Amb ulls de dona” a la Sala Mozart (20:30)

 

PALAFOLLS

Xerrada “La Desvalorització de la dona”. Al casal de la Dona (18:00)

Categories: Societat.