6è aniversari de la Colla ‘Els Maduixots’ a Blanes

 

Blanes ha viscut aquest diumenge una emocionant Diada Castellera amb motiu del sisè aniversari d’un col·lectiu molt lligat a aquesta vila, els ‘Maduixots’, el nom popular amb què es coneix la ‘Colla Castellera de l’Alt Maresme’.

Centenars de persones s’hi van aplegar per contemplar les construccions de torres humanes, comptant amb la participació d’una colla convidada: els Castellers de Badalona. Se’ls coneix també com els ‘Micaco’, paraula que en aquesta ciutat del Barcelonès serveix per identificar el què arreu es coneix per ‘nespra’. Inicialment, també havien de participar els membres de la Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts, que finalment van excusar la seva presència.

La jornada es va encetar amb una cercavila de les dues colles, que van apropar-se fins el lloc de l’actuació acompanyades de la música de les gralles i la percussió fins arribar davant del Banc dels Músics. Un cop allí, es van anar succeint les construccions de torres, començant pels pilars d’entrada que, en el cas de la Colla dels Maduixots, es van coronar amb el desplegament d’una pancarta reivindicant la llibertat dels presos polítics.

Després, la Colla de l’Alt Maresme va aixecar un 5 de 7, un 4 de 7 amb agulla, un 3 de 7 amb agulla i finalment un pilar de 5. Per la seva banda, la Colla de Badalona va fer un 3 de 6, un 3 de 5 amb agulla, un 4 de 6 i un pilar de 5.

La jornada es va completar amb un Dinar de Germanor a la Plaça dels Dies Feiners, amb la participació d’unes 150 persones. Per acabar la trobada, va haver un concert de l’incombustible Miquel del Roig, que va encadenar conegudíssims temes musicals de totes les èpoques: des del ‘YMCA’ de Village People fins a l’’It’s my Life’ de Bon Jovi, passant per ‘El Cant de la Senyera’ o ‘I Want to Break Free’ de Quenn. Tampoc va faltar un tema de plena actualitat especialment corejat: ‘La Farola’.

Categories: Festes.