Arxiu

46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

Aquest divendres comença el plat fort de la Festa Major de Blanes, el concurs de focs. Enguany hi haurà cinc nits de focs i l’empresa guanyadora, a més de rebre els 6.000 euros de premi, tindrà un contracte per oferir un espectacle pirotècnic a les festes de Girona 2016 i de Lloret de Mar 2017. El pressupost del concurs és de 126.000 €, dels quals 95.000 € corresponen als pagaments a les empreses participants i la resta a despeses d’organització, premis i trofeus

Calendari:

Dia 22: Firevision International Company – Liuyang (Xina)

Pertany al gegant xinès Dancing Fireworks Group amb seu a Liuyang, capital mundial dels focs d’artifici, a la regió de Hunan. En el seu extens currículum, destaquen les execucions dels espectacles d’obertura i clausura dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Pekin del 2008, la cerimònia de l’EXPO Universal, i els Jocs Asiàtics de Shanghai el 2011. Vénen amb molta il·lusió a Blanes, amb un disseny ple de novetats, colors i formes, després d’haver guanyat a Logronyo el 2014 i participar al 52 Su Artifizialen Naziorteko Lehiaketa a Donostia el 2015.

Dia 23: Pirotècnia Accitana Ma Angustias – Guadix (Granada)

L’actual tricampiona del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes ha deixat el llistó molt alt en les tres consecutives edicions del 2013, 2014 i 2015 en què ha aconseguit el primer premi. Amb una llarga trajectòria professional i amb el mèrit d’haver estat al 1986 la primera empresa exportadora de l’estat espanyol, disposa de tecnologia d’última generació per a l’execució de formes innovadores. Una mostra de la seva excel·lent qualitat són els nombrosos guardons aconseguits al llarg dels anys, entre ells el 2n premi en el Concurs d’Art Piromusical a Roma, el Premi al Millor Disseny a Corea i, en l’àmbit estatal, el 1er premi de focs artificials a Burgos i Pamplona el 2013.

Dia 24: Fireworks Lieto – Visciano (Nàpols, Itàlia)

Aquest any l’ha començat amb molta força i empenta al haver guanyat el primer premi al Festival d’Art pirotècnic de Courchevel. Representa un bon exponent de la tradició pirotècnia italiana, i actualment és una de les empreses que compta amb més projecció internacional. En els últims anys la companyia ha participat en nombrosos festivals de tot el món com el de Neufelder See d’Àustria al 2014, on va obtenir el 1r premi, el Festival Piromusical de Malta al 2014, i el de Daylan (Shangai, Xina). A Itàlia ha participat en gairebé tots els esdeveniments importants com San Severo o Rapallo. D’altra banda, al Donostia kultura de San Sebastià va aconseguir el segon lloc al 2012.

Dia 25: Pirotècnia Pablo – (Cangas de Narcea, Asturias)

Empresa centenària que, a través de quatre generacions ininterrompudes, ha anat conferint al foc tots els matisos de l’art. Els seus productes estan realitzats sota estrictes controls de qualitat i seguretat per assolir la major perfecció, espectacularitat i seguretat. Entre els nombrosos reconeixements aconseguits, destaquen els tres primers premis absoluts al Campionat Mundial de Focs d’Artifici d’Autor a Vallmontone 2011-2012; primer premi en coreografia al Campionat Mundial de Focs d’Artifici d’Autor a Roma 2012, i primer premi al Concurs Internacional de Tracta Valenciana Lluminosa, Alacant 2011. També dispara habitualment en grans ciutats com Gijón, Oviedo i Sevilla.

Dia 26: Pirotècnia Hnos Ferrández – Beniel (Múrcia)

D’orígens centenaris i amb arrels familiars vinculades des de fa més d’un segle en l’art de la pirotècnia, actualment se la compta entre les grans empreses de l’estat espanyol. Aquesta consideració l’ha guanyada en base a la fabricació artesanal dels seus productes pirotècnics i la gran trajectòria i experiència acumulada al llarg dels anys. El públic de Blanes ja coneix els seus espectacles, ja que va guanyar el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava el 2011, així com el Concurs Internacional de Fogueres d’Alacant els anys 2010, 2011 i 2015, i el segon premi del públic a la Mostra Internacional de Focs Artificials de Burgos el 2012. És una pirotècnia que conjuga tradició i modernitat amb un dels millors dissenyadors d’art pirotècnic de l’estat espanyol.

Fireworks Lieto 3

Seguretat

Blanes ha reforçat la seguretat en la zona de llançament del Concurs de Focs.

L’Ajuntament posa en marxa el Pla de Seguretat i Emergències. Ha estat elaborat pel Departament de Protecció Civil. Enguany s’han incorporat principalment dues novetats. Tenen a veure amb la zona de llançament, que és l’espai situat a l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera.

D’una banda, es lliuraran unes polseres identificatives al personal de les empreses pirotècniques, que serviran per poder accedir als espais restringits. D’altra banda, s’instal·laran indicadors visuals en tota la zona de llançament perquè els operaris de les empreses sàpiguen quina és la distància de seguretat.

El pla multidisciplinari mobilitzarà cada dia del concurs de focs d’artifici prop de 300 efectius humans, entre agents de policia, bombers, tècnics sanitaris i equips de suport d’emergència, logística i intervenció. Aquest contingent es complementa amb recursos materials i vehicles d’emergències tant terrestres com aquàtics, que inclouen entre 10 i 12 ambulàncies cada nit.

Durant les cinc nits del Concurs de Focs, es llençaran més de 4’5 quilos de material pirotècnic.

Cartell Concurs Focs i Festa Major 2016

 

Talls de trànsit

Blanes restringeix el trànsit al centre de la població cada tarda-vespre fins dimarts.

Els talls es fan en motiu del concurs de focs d’artifici i començaran entre les sis i les set, segons la intensitat del trànsit i el volum de persones que entrin a la vila.

El dia amb més afluència de visitants serà aquest dissabte. Per tant, cada dia, però especialment demà, cal arribar a la població amb temps per poder gaudir de l’espectacle pirotècnic.

50- Concurs 2015. Foto Yoyo

 

Publicitat

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/