Arxiu

16 empreses opten al Concurs de Focs de Blanes

Un total de 16 empreses opten a ser escollides per oferir els respectius espectacles en algun dels cinc dies en què tindrà lloc el certamen, del dissabte 22 de juliol al dimecres 26 de juliol, quan finalitzarà. Aquest nombre de pirotècniques significa un increment del 43’75% respecte el total que ho van fer en la passada edició del 2016.

Respecte la seva procedència de les 16 empreses que han presentat candidatura aquest any, 12 són de l’estat espanyol i 4 estrangeres, mentre que l’any passat en van haver 7 de l’estat espanyol i 2 d’estrangeres. Ara, els tècnics de diferents àrees hauran d’examinar les diferents ofertes i fer un primer dictamen tècnic perquè, posteriorment, sigui la Comissió Tècnica del Concurs de Focs qui s’encarregui de destriar les cinc empreses que resulten escollides finalment.

Hi ha tres principals condicionants que es tindran en compte a l’hora de fer aquesta selecció. Un d’ells és que s’examinaran les característiques de l’espectacle que es proposa llençar a Blanes, valorant si el seu resultat serà o no satisfactori. Els altres dos són, d’una banda si s’han inclòs o no novetats tècniques i altres innovacions afegides, i de l’altra els premis que ha obtingut l’empresa candidata durant els darrers cinc anys.

D’entre les 16 empreses que han presentat candidatura, ja n’hi ha una que no caldrà esperar per saber si ha estat triada. Es tracta de la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Múrcia, guanyadora de la 46è Concurs Internacional l’any passat, quan va desbancar l’Accitana Ma Angustias, tricampiona al haver assolit la primera plaça en les tres anteriors edicions.

L’Ajuntament de Blanes haurà de comunicar a cadascuna de les empreses seleccionades per participar al concurs d’enguany abans del dia 22 de juny, el topall màxim que contemplen les bases. Posteriorment, el veredicte emès pels 8 membres de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs, combinat amb el dels 50 components del Jurat Popular, serà el què decidirà la classificació final. A banda de les cinc empreses titulars, també se’n triaran dues més de reserva per garantir que no cal fer un nou procés selectiu en cas que alguna de les que s’han escollit té algun entrebanc de darrera hora.

Aportació del Patronat de Turisme Costa Brava

Una mostra de l’augment del prestigi que està experimentant el certamen blanenc és l’increment de la dotació econòmica que enguany destinarà el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Aquest any serà la tercera edició consecutiva en què el patronat subvencionarà l’organització del concurs, incrementant fins als 5.000 € la xifra dels dos primers anys, quan va ser de 3.000 €.

L’aposta del patronat s’entén des de l’organització com una prova que el concurs és una bona manera d’ajudar a posicionar la Costa Brava a nivell internacional, tal com ho són també les accions que s’emprenen i es recolzen des d’aquest organisme públic. La 47a edició del concurs compta amb una dotació econòmica de 126.000 €, dels quals 95.000 € corresponen als pagaments a les empreses participants, i la resta a despeses d’organització, premis i trofeus.

Novetats del 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Una de les dues principals novetats que tindrà el festival d’enguany és que les empreses que hi participin hauran de certificar que el material que dispararan durant la part de l’espectacle que es dedica als focs aquàtics és biodegradable i no contribuirà a embrutir l’entorn marí. Això farà que es pugui tenir més cura de l’espai de Sa Palomera des d’on es llencen, així com del medi aquàtic que envolta tota la zona de llançament dels efectes pirotècnics.

L’altra incorporació destacada és que s’han augmentat el nombre de premis del concurs, que passarà a tenir-ne dos. La pirotècnica que guanyi el primer premi obtindrà 6.000 €, i la que es classifiqui al segon lloc rebrà 2.000 €. A banda d’aquests incentius econòmics, la pirotècnia guardonada amb el primer premi també optarà a què se la convidi automàticament perquè torni a participar l’any següent al concurs, així com perquè realitzi dos altres castells de focs a Girona i Lloret de Mar.

Per realitzar aquests dos espectacles la pirotècnica guanyadora del concurs rebrà 15.125 € a Girona i 15.000 € a Lloret, tal com s’estableix als convenis signats per l’Ajuntament de Blanes amb els respectius ajuntaments. En el cas de Girona, dissenyarà el castell de focs d’artifici de les Festes de Sant Narcís del novembre del mateix any, i a Lloret de Mar ho farà l’any següent, el 26 de juliol del 2018, coincidint amb les festes de Santa Cristina.

 

Foto: Quim Llorens

Publicitat

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/